luni, februarie 23

Cum ne influenţează canalele media stilul de viaţă şi alimentaţia


"Nu mai mâncaţi fructe şi legume proaspete fiindcă sunt pline de pesticide!". Aşa sună, mai nou, unele ştiri construite şi difuzate pe canalele de televiziune. Patru din şapte reclame de la TV sunt pentru medicamente. Este încurajată intervenţia pe cale medicamentoasă. Nimeni, nicăieri, pe niciun ecran nu spune: mâncaţi sănătos, echilibrat, renunţaţi la alimentele procesate şi gătiţi acasă. Ştiţi ce se spune, sănătatea e ceva bun de tot, doar că nu aduce bani.

Mai nou, CNN, Fast Compay, Popular Science şi multe alte canale media cu o putere de influenţă foarte mare au început deodată să transmită ştiri despre o nouă... boală: "orthorexia nervosa" care, spun ei, se manifestă în cazul celor care sunt preocupaţi să mănânce sănătos.



Ar trebui să ne oprim aici şi să înţelegem, odată pentru totdeauna, până unde a ajuns răul pe care marile companii producătoare îl alimentează zi de zi.

"Caracterizaţi de o problemă de alimentaţie, această boală se remarcă prin dorinţa de a mânca alimente "sănătoase" sau "curate", iar cei diagnosticaţi (!) cu această boală sunt preocupaţi în exces de valoarea nutriţională a ceea ce mănâncă".

Să mai spun că definiţia de mai sus e aberantă şi de-a dreptul o ofensă pentru orice om care are grijă de el şi decide (fiindcă are acest drept!) să mănânce sănătos şi să fie cât vrea el de preocupat, pe banii, timpul şi sănătatea lui, de ceea ce mănâncă?

Într-un articol scris de Global Research, autorul concluzionează:

"Pe scurt, dacă întorci spatele alimentelor de proasta calitate şi făcute de marile companii, alimente cu aditivi despre care ştim că sunt cangerigeni şi companii despre care ştim că pun întotdeauna profitul mai presus de oameni, s-ar putea să fii nebun" şi să ai nevoie de tratament, pentru că, aţi ghicit, au mai inventat nişte medicamente şi tratamente.

Ieşiţi la aer, faceţi o plimbare în parc şi mâncaţi cu încredere un măr. Va fi mult mai puţin toxic decât o pungă de chipsuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu